dissabte, 22 d’agost del 2009

El Torneig de les 4 virtuts

Aquest any la festa del renaixement de Tortosa, ha estat l’escenari de l’estrena del nou espectacle de gran format, que reprodueix un torneig, de la Colla Jove de Dolçainers i l’escola d’equitació Equitor.

Prop d’una cinquantena de persones, han participat directament en la posada en escena del Torneig de les 4 Virtuts.

Amb el fil conductor del personatge Tortosí Joan d’Aldana, començava l’espectacle amb una durada d'una hora i quinze minuts en el qual hi tenia lloc un desafiament entre cavallers així com tot un seguit d’interpretacions musicals composades especialment per aquest espectacle, i les actuacions dels números més dificultosos i espectaculars dels abanderats de la festa del renaixement.

Ha estat un total de 4 passis oberts al públic i un d’inaugural, amb una assistència de 1500 persones, aconseguint així els objectius inicials marcats en aquesta gran producció.

Més allà de la representació de l’espectacle, el torneig ha suposat una inversió important en materials d’atrerzzo i vestuaris, fet que ens situa de nou al panorama artístic amb un oferta atractiva en l’àmbit de les festes de recreació històrica amb aquesta combinació de jocs i habilitats eqüestres, i amb actuacions del grup d’abanderats, sempre amb música i efectes en directe.

Mitjançant aquesta noticia, volem agrair el treball de tota la gent de la Colla que ha col·laborat en el muntatge, però de manera especial a Luís i Ricardo, dos persones que s’han deixat la pell en la conversió de tot un camp de futbol en una zona habilitada per les justes.

El resultat es pot veure en les fotos que hi ha a continuació.