divendres, 29 d’agost del 2008

Presentació de pubilles

El passat dijous 28 d’agost, dos dies abans de l’acte oficial de proclamació de la reina i reina infantil de les festes de la Cinta, amb el corresponent acte de traspàs entre les diferents pubilles representants de les entitats de la ciutat al Parc municipal Teodor González, la Colla Jove de Dolçainers i l’Ordre de la Cucafera vam celebrar una multitudinària festa social de presentació de les nostres pubilles.

L’acte va començar a les 20.00 hores i fou presidit per l’alcalde de Tortosa el Sr. Ferran Bel i el regidor de festes, el Sr. Jordi Folqué, conjuntament amb els presidents de les entitats convocants de l’acte, el Sr. Vicent Lluesma per l’Ordre de la Cucafera, i el Sr. Ignasi Irazuzta per la Colla Jove de Dolçainers.

La primera part de la presentació va estar dedicada als parlaments dels respectius presidents i a la presentació de les pubilles, Anna Roig i Laura Mora per part la Colla Jove, i Marta Alcoverro i Meritxell Membrive per l’Ordre de la Cucafera. Les pubilles sortints de l’Ordre de la Cucafera també van tenir el seu reconeixement, a la vegada que les entitats vam felicitar públicament a les reines de festes de la Cinta 2008.

De manera distesa i amb un caràcter divertit els parlaments van cloure amb les paraules de l’alcalde, qui va mostrar el seu agraïment a la tasca que venen fent les dos entitats tortosines en l'àmbit de la cultura popular i tradicional amb la recuperació, manteniment i innovació de les diferents variants del folklore Tortosí.

La segona part de la nit va estar dedicada a l’entrega d’un obsequi i distinció especial als components de la Petita Colla Jove per la seva participació en la passada festa del renaixement de Tortosa. Acte seguit vam interpretar les notes de l’himne de la Cinta i el pasdoble Tortosa que van donar pas a un aperitiu sopar al carrer del Centre Cultural de l’Escorxador. Tot plegat una nit fantàstica per les pubilles i pubilletes.