dijous, 4 de gener del 2007

La Colla Jove torna a la cavalcada de reis de Tortosa

Després de tres anys actuant en una nit tant representativa a llocs com l’Ametlla de Mar, Lleida, i Tàrrega, les nostres dolçaines i tambors tornaran a sonar pels carrers de la ciutat de Tortosa.

Cal destacar que l’acord d’actuació per l’edició d’aquest any de la cavacada es va tancar el desembre de 2005 entre el regidor de presidència de l’ajuntament de Tortosa i el nostre president amb una proposta de posada en escena treballada per a l’ocasió.

Prel·ludi blanc és el nom d’aquest espectacle de carrer que hem creat des de la Colla Jove, i té el seu motiu principal d’inspiració en la representació de la llum que envolta l’anunci portat per l’estrella de Betlem.

Així doncs els nostres dolçainers i tamborers juntament amb malabaristes encapçalaran la desfilada tot anunciant l’arribada del gran seguici reial dels tres reis Melcior, Gaspar, i Baltasar.

Per aquest espectacle s’ha composat música propia i s’han afegit nous instrument de percussió que donaran un ritme i un timbre mes oriental, així com la confecció de pantalons, camises, i mascares blanques per jugar amb la imaginació dels mes menuts.

Una seixantena de persones formaràn aquest vistos espectacle de carrer que representa el nostre retorn a la cavalcada tortosina com un col·lectiu format i enriquit amb coneixements en les últimes participacions de cavalcades de referència territorial, com Tàrrega i Lleida, així com infinitat de propostes que no hem pogut atendre donat el nostre compromís amb la ciutat de Tortosa.