dimarts, 27 de juliol del 2010

XV festa del Renaixement

El passat diumenge, 25 de juliol, es va donar per tancada la XV edició de la festa del Renaixement a les dotze de la nit amb una tronada de final de festa. Com cada any la Colla jove de dolçainers hem viscut molt intensament aquesta festa participant en actes propis i, per segon any, produint un espectacle propi: el Torneig de les quatre virtuts. A més també cal destacar l'actuació realitzada pels més menuts de l'entitat que, de la mateixa manera que en les últimes edicions de la festa, van formar un grup propi que també va sortir al carrer tots els dies de la festa.

>Acte inaugural

L'acte inaugural de la XV festa del Renaixement va fer un repàs del que ha estat la festa durant tot aquest temps i les incorporacions que se'n van fer en cada edició. La Colla jove n'hem estat partícips durant els 15 anys. D'aquesta manera, vam poder recuperar els primers vestits que es van confeccionar i vam tocar en la presentació dels nobles a la plaça, i es va destacar que l'any 2003 forméssim el grup d'abanderats de la Colla jove de dolçainers de Tortosa, que a hores d'ara, continua sent l'únic del país. També es va destacar la formació del grup d'abanderadets el 2008.

>Abanderats a la plaça


El divendres de la festa vam realitzar una exhibició juntament amb els abanderats d'Arezzo a la plaça d'Espanya. Aquest és un dels grups més antics d'Itàlia i l'únic que manté la tradició original en la fabricació de les seves banderes i en els seus exercicis.


>Marxa dels trasts


Aquest és un acte que va començar fa tres anys i que és una mostra d'armes dels Trasts de defensa de la ciutat. Els trasts eren la denominació que rebien els trams en que es dividia la muralla i n'estaven encarregats de la seva defensa els diferents gremis de la ciutat. En aquesta ocasió el recorregut va variar i va anar de la plaça dels Dolors fins a la Torreta on va finalitzar l'acte. En el nostre cas vam participar aportant gent per un dels trasts, format per deu soldats, un portabandera i un músic, així com amb el grup d'abanderats, que va realitzar una petita exhibició al finalitzar l'acte a la Torreta.


>Gran desfilada



Aquest acte, que va tornar a celebrar-se el diumenge, va ser una mostra de tots els grups que van participar durant els quatre dies en la festa. Com no podia ser d'una altra manera, la Colla jove vam participar-hi amb una formació de 60 abanderats, dolçainers i percusionistes i, a banda, també i van participar el grup d'abanderadets de la colla.


>Actuacions per places i carrers


A més dels actes ja enumerats, vam tenir temps per actuar per places i carrers de la part antiga de la ciutat i acompanyar a procuradors i nobles en actes com la inauguració el divendres i visita el dissabte del Taulell al carrer o el tancament de portes. Cal destacar grans actuacions com la realitzada el diumenge matí a la plaça de la Cinta o l'actuació al vespre a l'Absis de la catedral de Tortosa, que recordarem durant molt de temps.


A banda de tot això encara vam tenir temps i forces per produir un espectacle propi, el Torneig de les quatre virtuts, i posar una taverna, però tot això mereix un capítol a banda.


Tot seguit podeu veure un recull fotogràfic del que ha estat aquesta XV edició de la festa.