dilluns, 29 de març del 2010

Inauguració de la casa dels gegants

Dissabte, 27 de març, va tenir lloc al parc municipal Teodor González l’acte d’inauguració de la Casa dels Gegants, espai destinat a l’exposició permanent dels diferents elements d’imatgeria festiva de la ciutat de Tortosa, en el marc incomparable de la Llotja medieval.

Una cercavila des de la plaça de l’ajuntament de Tortosa, en la que van participar altres entitats de la ciutat com els Gaiters de l’Aguilot, la Colla gegantera de la ciutat, el ball de diables Lo Golagre, els 7 cervells de Jesús, i el col·legi de les Teresianes amb els seus gegantons.

Arribats els grups al parc municipal, van tenir lloc els parlaments protocol·laris, on cal destacar l’agraïment fet per l’alcalde de la ciutat a la nostra entitat, atès que alguns dels elements festius de la ciutat que es troben a la casa dels gegants han estat recuperats per la Colla Jove de dolçainers.

El concert dels grups participants va tancar la jornada, amb la interpretació per part del nostre grup de la peça Tocatines dels Gegants, un recull de tonades recollides en el llibre del Folklore Tortosi, de Joan Moreira.