dilluns, 20 d’abril del 2009

Diari de la gravació (II): Els dies de la gravació

Com vam avançar recentment, els passats 17 i 18 d'abril van ser els dies que vam dedicar per a concentrar tot el nostre esforç en la gravació del Cd. La gravació es va dur a terme al nostre local, el pavelló numero 6 del Centre Cultural l'Escorxador.

La jornada de divendres va començar amb el muntatge de l'equip de so i gravació per part de Jordi Fusté i Josep Lanau (Mitxum), qui van ser els encarregats de dirigir tot el procés, cal destacar que dies abans els membres de la colla ja havíem condicionat el local.

Després del muntatge, van venir els primers assajos, i les proves de so, la veritat que no van ser gaires complicades gràcies a la professionalitat dels tècnics. Al cap d'una estona ja vam començar amb el primer enregistrament, aquest va ser l'introducció de la peça Cremallers, que entre rialles i desprès de fer diferents tomes la vam donar per bona. Després d'un breu descans, vam seguir amb la introducció de la popular peça del Carrilet, i desprès amb una de les peces més forta la Gran Jota Tortosina. Voltes de la 1.00 de la matinada escoltàvem tot el nostres treball i entre aplaudiments i rises d'al·legria marxàvem cap a casa a descansar.

La jornada del dissabte va començar a les 9.00 hores dels més matiners, aquests eren els encarregats de gravar els solos, mentre la resta esmorzaven al Bar Resataurant Matadero. Després d'això i seguint un estricte horari vam gravar Cremallers, Dances del Garrofer, Jota de les plegadores d'olives i Toc d'enramada i panoli.

Amb el dinar encara a la gola, va ser l'hora de gravar una de les peces més emotives, com és el Pas doble-Himne de Tortosa, en la qual vam introduir nous instruments de percussió, com ara les campanes. Seguint la tarda emotiva, vam continuar amb l'Himne de la Cinta. Després i per a descansar els llavis vam fer una parada tècnica per a berenar. Quan vam tornar al treball vam rebre la visita de l'alcade de Tortosa, l'Il·lustríssim sr. Ferran Bel, qui es va interessar per la nostra feina, va poder viure en persona la gravació del Carrilet i va poder escoltar la feina realitzada fins al moment. Ja quedava poc per finalitzar la nostra feina, així que després de gravar el Carrilet i Tocatines dels gegants vam donar per finalitzada la jornada.

Encara queda feina per fer, per a poder sorprendre als oients, però ara que podem afirmar que ja tenim el cd gravat volem agrair la feina de tots els que han parcipat en aquest gran projecte, ja que sense l'esforç de tots no hagués estat possible, així com la professionalitat i dedicació de Jordi Fusté i Mitxum, ja que van estar en tot moment pendents dels detalls més petits.