dissabte, 1 de novembre del 2008

Programació VI Cucafera Folk

> Presentació

Una vegada més, i ja en van sis, arriba, en aquesta ocasió al mes de novembre, conservant així la seva condició d'activitat de tardor, l'esperada mostra de folklore popular Cucafera Folk.

Aquest any, hem preparat una renovada edició on apostem per l'augment d'activitats de carrer en detriment de la programació nocturna d'altres edicions, tot conservant-la però, en concerts alternatius d'altres característiques.

Per mitjà del cucafera folk també podem demostrar el patrimoni festiu que actualment tenen les diferents entitats de cultura popular i tradicional de la nostra ciutat.

Que la música de les gaites, gralles i dolçaines, juntament amb les melodies de jotes i sons de variades percussions despertin en tothom l'anhel de les nostres costums d'antany.

>Programació

Divendres 7 de novembre

19.00 h. Engegada de coets

19.00h
. Ban de la Cucafera. Acompanayda per la típica parella de dolçaina i tabal, recorre els carrers de la ciutat anunciant amb la rondalla tortosina les activitats del Cucafera Folk.
Lloc: Sortida de la plaça de la Cinta i recorregut pels carrers del centre fins la plaça Espanya.

19.00h. Plantada del seguici festiu de la Colla Jove
de Dolçainers de Tortosa.
Lloc: Plaça de l'ajuntament

2o.30 h. Pregó tradicional
a càrrec de l'Ordre de la Cucafera. Amb motiu del seu 25è aniversari Vicent Lluesma, president fundador de l'entitat, prenunciarà el pregó.
Lloc: Saló de sessions de l'Ajuntament de Tortosa

23.00h. Concert decent amb la Xafigà i la Colla Jove. La ciutat de Muro (Alacant) i Tortosa (Terres de l'Ebre) celebren els 15 anys de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, en un marc incomporable per tant bona causa popular.
Lloc: Espai Sant Domènec. Entrada gratiuta

Dissabte 8 de novembre

10.30h. Engegada de coets.

10.30h.Repartiment de panoli
Punts fixes de repartiment: Plaça Espanya, Plaça Barcelona, Plaça de la Pau, plaça de l'Àngel.

11.00h. VI Mostra d'elements d'imatgeria.
Lloc: Concentració a la plaça Barcelona i recorregut pels carres de la ciutat amb final a la plaça de l'ajuntament. Durant tot el matí a la plaça Barcelona taller de construcció de cucaferes i nanos amb fang, per als més petits.

11.00h. Rondalla al mercat.

12.00h. Enramada.

Lloc: plaça barcelona amb recorregut per Avinguda de la Generalitat, plaça Agustí Querol, plaça de l'Àngel, carrer Sant Blai, avinguda Teodor Gonzàlez, avinguda Generalitat, carrer Doctor Vila i plaça Espanya.

17.30h. XI Trobada de Grallers, Gaiters, Dolçainers i Tabalers. Concentració i salutació de colles per continuar amb una extensa comitiva, barreja de vianants musicals, que anirà als diferents escenaris escampats pel centre de la ciutat.
Llocs d'actuació: plaça Barcelona, plaça Espanya, plaça Agustí Querol, plaça de la Cinta, carrer Sant Blai i carrer Cervantes.

19.00h. Concert "de Cine". XI Concert de gaiters, grallers, dolçainers i tabalers. Els grups participants en la trobada fan sonar els seus instruments en un espai rellevant en la història moderna de la nostra ciutat.
Lloc: Cine fèmina. Entrada gratuita.

20.30h. Entrega de records.

Lloc: Cine Fèmina.

>Crèdits

Organitza:
Col·labora:


Descarregue el programa en pdf