dimecres, 9 de juliol del 2008

V fiesta del Renacimiento en Úbeda

El 3, 4, 5 i 6 de juliol passats es va celebrar la V Fiestas del Renacimiento en Úbeda, una festa de recreació històrica que, igual que la Festa del renaixement que es celebra a Tortosa, commemora el període de màxim esplendor d'aquesta població de Jaén que juntament amb Baeza són Patrimoni de la humanitat. De fet va ser aquesta distinció fa cinc anys la que va motivar celebrar de manera anual aquest esdeveniment.

La Colla jove de dolçainers hem participat en aquesta edició, i ja en van tres. Com en anteriors ocasions el grup d'abanderats vam tenir ocasió d'actuar per les places i carrers del centre històric d'Úbeda així com per la zona de mercat i tavernes, i participar en les diferents desfilades i actes que es van celebrar durant els quatre dies que va durar la festa.

Cal destacar i agraïr l'hospitalitat i la bona acollida que vam tenir el grup tant en les nostres actuacions com en la resta de l'estada. Tot seguit us mostrem unes fotos i un vídeo del que ha estat la nostra estada per Úbeda.