dissabte, 7 d’octubre del 2006

La festa del renaixement desfila a moros i cristians de Callosa

La filà dels Navarros de Callosa d’En Sarria, en el seu any de la capitania cristiana, ha fet possible l’arribada de la Festa del Renaixement amb el grup d’abanderats de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa fins a terres Alicantines.

L’actuació dels abanderats va ser el passat dissabte dia 7 d'octubre i cal destacar que tot i tenir lligat aquest compromís des del mes de gener, era un dels secrets més ben guardats de la festa per part de la Filà Navarros. De fet gairebé tothom va descobrir l’actuació del grup d'abanderats el mateix dia de l’entrada cristiana.

Al matí la Colla Jove va tenir l’ocasió de participar a la una en punt del mig dia en l’arrancada. La familia Boronat va arrancar amb el toc de dolçaina que marca l’inici de la gran festa. A continuació van actuar el grup de dolçainers de Callosa seguits de parlaments i nomenaments. Per finalitzar les prop de 10 bandes participants en les festes van interpretar el pasdoble Callosa en Festes.

Després d’aquest inici amb la plaça de l’ajuntament plena a bessar, les diferents filaes amb els seus capitants marxen acompanyats per les bandes a fer un recorregut pel poble. És en aquest moment quan va començar l’actuació del grup tradicional de la Colla jove amb una formació de dolçaines i tambors de 35 persones. La marxa cristiana l’altet dels Canons va posar la plaça en peu i va acompanyar el capità dels Navarros en tot el seu recorregut.

La tarde va estar dedicada a la tradicional entrà de moros i cristians amb l’estructura habitual de les escuadres , els cavalls, les bandes, i els capitants. L’acte va començar a sortir a les 19.30 h i els abanderats, que tancaven l’entrada , no van sortir fins les 22.00 h, fet que demostra la magnitut d’aquesta festa.

L’acollida va ser excepcional. Ja des de l'inici de l'actuació la gent va començar a aplaudir al pas dels tambor, dolçaines i abanderats, fet que es va repetir en tot el recorregut.

La Colla Jove va tancar la seva participació en les festes de Callosa en una posada en escena de 59 persones i la novetat de quatre banderes noves amb els colors de la filà dels Navarros.

Nota: a la galeria de fotos només hem posat un petit resum. Si voleu veure totes les fotos podeu accedir per aquí.