dijous, 26 de juliol del 2007

XII Festa del Renaixement de Tortosa

Diumenge passat va finalitzar la XII festa del Renaixement de Tortosa. Malgrat la pluja estem molt contents del resultat final i de la resposta de la gent, tant de la colla com del públic. Tot seguit us fem un petit resum de les actuacions i dels actes més destacats on hem participat.

>Acte inaugural

El dijous 19, com ja ve sent tradicional, la ciutat de Tortosa engega quatre dies de festa on les places i carrers del casc històric recreen l’esplendor de la ciutat al segle XVI.


La plaça de l’ajuntament es va omplir de gom a gom per veure la cerimònia inaugural de la XII festa del renaixement on les diferents entitats, grups i col·lectius de Tortosa van interpretar el guió preparat per la direcció dels actes propis i cerimònies de la festa.

Pel que fa al nostre grup podem destacar l’excel·lent posada en escena de totes les seccions de la Colla: dolçaines, tambors i banderes, amb l’estrena d'un número especial on per primera vegada el ball de banderes té música pròpia composada per nosaltres mateixos. La peça i el número es diuen Gran Pipo.

Estem contents de la nostra aportació a l’acte inaugural considerant la nostra entrada a la plaça i actuacions com un punt àlgid de la gran cerimònia que entre tots vam oferir al públic assistent.

>Lo taulell al carrer

Els procuradors acompanyats en tot moment del grup d’abanderats, dolçainers i tamborers de cerimònia hem visitat les diferents zones comercials repartides arreu de la ciutat.

També la inauguració de Lo taulell al carrer va comptar amb les nostres actuacions oferint a la gent tres dels nostres números del repertori amb l’actuació destacada de Noemí Tauroni i Xavi Falcó.

>El despertar de les avançades

Al so de les tarotes, les campanes i la melodia trencada de Rosa entre Rosas interpretada amb dolçaina, combinat amb diferents efectes de foc i pirotècnia, el Capità del trast de socors, Orimany Pinyol ens desperta del nostre somni i comença l’espectacle.

Tota la colla en formació, encapçalada per un cavall blanc i custodiada per les torxes de foc dels abanderats, avancen al ritme de la peça Realenc mentre al cavall balla al so de les dolçaines.

Entra en escena el foc amb l’encesa de torxes i les muralles prenen vida per donar pas a la gran entrada dels abanderats dels trast de defensa de la ciutat qui prenen el protagonisme en l’espectacle per oferir tota mena de balls entre els diferents colors de les banderes.

Ja per acabar l’espectacle, a ritme impactant i intents després de les ordres del Capità Orimany Pinyol, tota la formació comença el seu retorn al somni acompanyats de l’ultim respirar en forma de focs d’artifici de les avançades de Sant Joan.

Volem donar les gràcies a Marga, Isaac i Jordi, de Tamquam, per la seva ajuda en l’organitació i actuació en l’espectacle. També a Oscar Antolí per les seves interpretacions en dolçaina i tarota, així com a tot el personal de la Colla jove i col·laboradors que ens van donar un cop de mà per aconseguir l’exitós resultat final.

També volem agrair a tot el públic la seva assistència i aplaudiments en tots els moments de l’espectacle. Gràcies a tothom.